Frozen mango margarita
Geef de klassieke margarita een tropische draai, met verse of bevroren mango als basis.
Frozen mango margarita
Geef de klassieke margarita een tropische draai, met verse of bevroren mango als basis.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 rijpe mango
120 ml vers limoensap
180 ml silver tequila
120 ml triple sec
50+25 g fijne suiker
700 g ijsklontjes
1,5 theelepels fijn zeezout
1 theelepels chilipoeder
1/2 theelepels gemalen komijn
1/2 theelepels gemalen cayennepeper
1 theelepels limoenrasp
1 limoen, in 6 partjes gesneden
Stap voor stap
Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en schep het vruchtvlees met een lepel in de blender. Snijd zoveel mogelijk van het vruchtvlees van de pit af en doe de mango in de blender.
Voeg limoensap, tequila, triple sec, 50 g suiker en ijs toe. Meng op snelheid 3 tot het mengsel dik is en er als een slushie uitziet, zonder dat er nog ijsstukjes over zijn, ongeveer 15 seconden.
Voor de garnering: 6 margaritaglazen of bekers. Meng in een kleine brede, ondiepe kom of bord 25 g suiker, zout, droge specerijen en limoenrasp. Maak de rand van elk glas vochtig met een limoenpartje, zet de rand van het glas op het zoete, kruidige mengsel en draai het glas heen en weer totdat de rand gelijkmatig is bedekt. Herhaal dit bij elk glas.
Schenk de margarita in elk voorbereid glas. Garneer met een limoenpartje. Serveer direct.