Gegratineerde pastarolletjes met ricotta en salie
Gegratineerde pastarolletjes met ricotta en salie
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g ricotta
2 eieren
130 g tarwemeel
50 g geraspte parmezaanse kaas
150 ml volle melk
15 g boter
10 g verse salie
snufje geraspte nootmuskaat
snufje zout
snufje gemalen peper
Stap voor stap
Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Doe er de ricotta, 2 eieren, gemalen nootmuskaat, zout, peper en de helft van de Parmezaanse kaas in. Klop op snelheid 6 tot alles goed gemengd is.
Doe 4 eieren, het meel en het zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 stukken. Kneed een stuk met je handen tot een platte, rechthoekige vorm. Wikkel de andere stukken in huishoudfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Bevestig de pastavelroller aan je keukenrobot en stel deze in op dikte 1. Zet de keukenrobot op snelheid 2 en haal het pastadeeg door de pastavelroller. Vouw het deeg in tweeën en haal het nogmaals door de roller. Doe dit meerdere keren voor mooi zacht deeg.
Strooi wat meel over beide zijden van het deeg, zet de roller op dikte 3 en haal het deeg door de roller. Zet de dikte vervolgens op 4.
Snijd de pastavellen in stukken van zo'n 20 cm lang. Schep er 4 eetlepels vulling op en rol ze langs de lange kant op, zodat je een cilinder krijgt. Vul zo elk stukje pastavel.
Snijd de rolletjes in spiralen van 2 cm, vet de bodem van een bakvorm in en leg de spiralen op een rij.
Giet de melk in de bakvorm, breng op smaak met stukjes boter en salieblaadjes, strooi de rest van de kaas erover en dek af met aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de oven op 200°C.
Serveer dit gerecht dampend heet en verwijder de folie pas op het laatste moment.
Voeg 2 eetlepels pesto toe aan de vulling voor nog meer smaak.