Geroosterde pompoensoep
Romige soep met een rijke pompoensmaak die gemakkelijk te maken is.
Geroosterde pompoensoep
Romige soep met een rijke pompoensmaak die gemakkelijk te maken is.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g flespompoen
2 eetlepels olijfolie
350 ml groentebouillon
1/4 ui
room en zaden (als garnering)
Stap voor stap
Schil de flespompoen en snijd deze in parten. Snijd de plakjes door de helft.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid de flespompoen op het bakblik.
Sprenkel de olijfolie over de flespompoen en rooster deze ongeveer 45 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Giet de groentebouillon in de kan van de blender. Voeg ui en de geroosterde flespompoen toe.
Zet de blender op de soepstand en kook tot het programma klaar is.
Schenk de soep in kommen.
Druppel room op de soep en maak af met zaden.