Glutenvrij brood
Glutenvrij brood
Hulpmiddelen
Ingrediënten
120 g sorghum
180 g bruine rijstmeel
100 g glutenvrij havermeel
40 g tapioca
7 g zout
35 g psyllium schil
10 g actieve droge gist
650 ml water, lauwwarm
2 eetlepels honing
Stap voor stap
Meng warm water, gist en honing in een kleine schaal. Laat dit 10 minuten staan. Voeg psyllium schil toe, meng goed en laat nog 5 minuten staan.
Vul de broodkom met heet water om hem te verwarmen, giet het water eruit en dep de kom droog. Bevestig de broodkom aan de KitchenAid mixer/keukenrobot. Plaats de platte menghaak en vergrendel de kop op zijn plaats. Doe de bloem en het zout in de kom.
Voeg gist toe en meng tot het deeg een vaste vorm krijgt.
Haal het deeg van de haak en verwijder de broodkom. Voeg olie toe aan het deeg en plaats in de broodkom. Sluit de kom af met het deksel en laat het deeg 60 minuten rijzen.
Haal het deksel van de kom en haal het deeg er voorzichtig uit. Vorm het deeg tot een bal door het voorzichtig naar het midden te trekken.
Bekleed het deksel van de broodkom met bakpapier. Leg het deeg op het deksel en dek het af met de broodkom. Laat het deeg nog 15 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 230 °C terwijl het deeg voor de tweede keer rijst. Zet de broodkom in de oven. Bak 30 minuten. Gebruik ovenwanten om de broodkom voorzichtig uit de oven te halen. Bak het brood nog 10 minuten of tot de korst goudbruin is. Haal de kom uit de oven en laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.