Glutenvrije pannenkoeken
Glutenvrije pannenkoeken
Hulpmiddelen
Ingrediënten
120 ml ongezoete amandelmelk
2 eetlepels druivenpitolie of meer voor de bereiding
2 eetlepels pure ahornsiroop
1 eetlepel natuurlijk vanille-extract
2 mddelgrote eieren
175 g glutenvrij meel
1 theelepel glutenvrij bakpoeder
1 theelepel zuiveringszout
1/4 theelepel zeezout
Stap voor stap
Doe de melk, olie, ahornsiroop, het vanille-extract en de eieren in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender. Sluit het deksel en pureer 5 seconden op snelheid 3, alleen om alles te mengen.
Voeg het meel, bakpoeder, zuiveringszout en zout toe en pureer 5 seconden op snelheid 3 totdat alles goed gemengd is.
Verwijder de dop uit het deksel, steek de stamper erin en schraap via de opening het meel van de wanden om het toe te voegen aan de rest van het mengsel. Pureer nog 3 tot 5 seconden totdat er geen klonters meer zijn.
(Niet te lang pureren.)
Laat het beslag 5 minuten rusten voordat u het gebruikt.
Warm in een kleine bakpan op een middelmatig vuur 1/2 theelepel druivenpitolie op en giet er dan 80 ml pannenkoekbeslag in. Verdeel het gelijkmatig over de bodem van de pan.
Bak ongeveer 3 minuten totdat er zich luchtbellen vormen in de bovenkant en de randen droog gebakken zijn.
Draai de pannenkoek met een spatel om en bak de andere kant nog 2 minuten gaar.
Herhaal dit totdat het beslag op is.
Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en garneer ze met verse vruchten, geraspte kokos, gehakte nootjes enzovoort.