Groene gazpacho
Een verfrissende, gekoelde zomerse soep, boordevol verrukkelijke natuurlijke smaken.
Groene gazpacho
Een verfrissende, gekoelde zomerse soep, boordevol verrukkelijke natuurlijke smaken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
120 ml water
1 komkommer
1 teentje knoflook
30 g spinazie
30 g rucola
70 g zachte kruiden (koriander, bieslook, peterselie, oregano, e.d.)
1/2 limoen
2 eetlepels wittewijnazijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1/4 theelepel peper
6 g eetbare bloemen
Stap voor stap
Dit recept is voor 2 porties soep.
Voeg het water toe aan de mengbeker van de blender. Snijd de komkommer in de lengte door en schep de zaden eruit. Snijd de komkommer in kleinere stukjes. Doe deze in de mengbeker.
Pel de knoflook en voeg deze toe aan de kan. Voeg de spinazie en de rucola toe. Voeg de verse kruiden toe.
Pers de limoen uit in de mengbeker. Voeg de wittewijnazijn en olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Zet op snelheid 5 en meng totdat de soep glad is. Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Schenk in glazen of bekers en strooi er extra verse kruiden en eetbare bloemen over.