Guacamolecups
Deze tortillacups zijn de perfectie manier om zonder morsen guacamole te serveren tijdens een feestje of borrel.
Guacamolecups
Deze tortillacups zijn de perfectie manier om zonder morsen guacamole te serveren tijdens een feestje of borrel.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 handjevol koriander
1 chilipeper
3 avocado’s
5 kerstomaatjes
1/4 theelepels limoen
1 theelepels zout
12 minitortilla's
1 eetlepels olijfolie
Stap voor stap
Dit recept is voor 12 guacamolecups.
Schil de rode ui en hak grof. Doe de rode ui, het knoflookteentje, de koriander en de chilipeper in de minihakmolen. Meng op snelheid 1 tot het mengsel fijngehakt is.
Voeg de avocado, de kerstomaatjes, het limoensap en het zout toe. Meng op snelheid 2 tot de guacamole glad en romig is.
Vouw de tortilla's in een cupcakevormpje, en plooi de randen voorzichtig. Bestrijk de binnenkant van de tortilla's voorzichtig met olie. Bak ze 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de tortillacups hard zijn geworden. Zet ze op een rooster en laat ze afkoelen.
Vul de tortillacups met guacamole en voeg naar eigen smaak een topping toe, zoals feta, garnalen, tomatensalsa of iets anders wat je lekker vindt.