Hamburgerbroodjes
Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.
Hamburgerbroodjes
Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 g bloem (type 45)
70 ml warm water
7 g actieve droge gist
25 g gesmolten boter
7 g zout
20 g suiker
90 ml volle melk
2 eieren, losgeklopt
1 eidooier
40 g sesamzaad
Stap voor stap
Giet het warme water in een kom. Voeg gist toe en meng. Laat dit 5 minuten staan.
Doe bloem, zout en suiker in een kom van de mixer/keukenrobot met kneedhaak. Zet de snelheidshendel op 2 en mix 30 seconden.
Voeg gistmengsel, melk, losgeklopte eieren en gesmolten boter toe. Kneed op snelheid 2 gedurende 5 minuten.
Dek de kom met het deeg af met een vochtige doek en laat het deeg 40 minuten rijzen.
Leg het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed het kort met de hand.
Verdeel het in 8 stukken van gelijke grootte.
Vorm bollen van het deeg en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat 90 minuten rijzen.
Meng de eidooiers met wat water, bestrijk hiermee de broodjes en bestrooi ze met sesamzaad.
Bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat afkoelen op een rooster.