Hashbrown-nestjes van courgette
Maak bijzondere groentenpannenkoekjes ofwel 'hashbrowns' met dit heerlijke recept voor hashbrown-nestjes. Boordevol groenten en klaar in 40 minuten. Dit wordt vast jouw favoriete recept voor de weekendlunch!
Hashbrown-nestjes van courgette
Maak bijzondere groentenpannenkoekjes ofwel 'hashbrowns' met dit heerlijke recept voor hashbrown-nestjes. Boordevol groenten en klaar in 40 minuten. Dit wordt vast jouw favoriete recept voor de weekendlunch!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 courgette, gewassen en in de lengte doormidden gesneden, de eindjes eraf
1 grote gele flespompoen, gewassen, eindjes eraf gesneden
3 middelgrote roodschillige aardappelen, gewassen
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
310 g verse krulpeterselie, fijn gesneden
1 theelepels zout
1 eetlepels peper
1 eetlepels olijfolie
3 eetlepels boter, verdeeld
4 eieren, kamertemperatuur
Stap voor stap
Met dit recept maak je 4 porties.
Plaats de Japanse groentesnijder op je mixer. Plaats de voedselhouder in het midden van de ene kant van de aardappel en bevestig deze aan de Japanse groentesnijder. Steek de voedselspies door de aardappel, tot aan de eerste markering op de voedselspies. Bevestig het noedelblad aan het hulpstuk en plaats een middelgrote kom onder het blad om de aardappelnoedels op te vangen. Zet de mixer op snelheid 2 en positioneer het mes langzaam tegen de aardappel om deze te verwerken. Herhaal dit met de rest van de aardappelen. Spoel de aardappelnoedels af in koel water om het zetmeel te verwijderen, leg de aardappelnoedels dan voorzichtig op een droge theedoek en dep het overtollige water eraf.
Plaats nog een grote kom direct onder het snijblad en verwerk de courgette en gele pompoen op dezelfde manier als de aardappel. Snij de noedels af op een lengte van 25–30 cm; strooi dan peper en zout over de groentenoedels, voeg er peterselie aan toe en sprenkel 2 eetlepels gesmolten boter over het mengsel. Meng de noedels met een tang door elkaar totdat alles gelijkmatig bedekt is met boter. Zet apart.
Verwarm een 30 cm hoge steelpan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de hete pan. Voeg in blokjes gesneden rode paprika en knoflook toe aan de pan en bak op hoog vuur, terwijl je constant blijft roeren, 1 tot 2 minuten, zodat alles zacht wordt. Giet het mengsel van courgette-/pompoennoedels in de hete pan en bak de noedels totdat ze zacht beginnen te worden, circa 4 minuten, terwijl je blijft roeren. Neem de gebakken noedels uit de pan en zet ze even weg.
Voeg, met de pan nog altijd op middelhoog vuur, 3 eetlepels boter toe en doe er de aardappelnoedels bij. Roer de aardappelnoedels rond in de pan om ze gelijkmatig te bedekken met boter, laat ze dan even rustig bakken gedurende 4–5 minuten, terwijl je af en toe met een spatel op de aardappelnoedels drukt. Draai de aardappelen voorzichtig om en doe de laatste 3 eetlepels boter erbij (verspreid kleine stukjes in de pan en om de aardappelen heen). Scheid dan met twee vorken de aardappelnoedels in gelijke porties er maak er vier 'nestjes' van, een nest in elk kwart van de pan.