Havermoutkoekjes met jam
Deze stevige koekjes zijn gevuld met jam voor een heerlijk tussendoortje.
Havermoutkoekjes met jam
Deze stevige koekjes zijn gevuld met jam voor een heerlijk tussendoortje.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g havermout
1 ei
225 g ongezoete pindakaas
190 g lichtbruine suiker
40 g frambozenjam
Stap voor stap
Bevestig de metalen graanmolen op de mixer/keukenrobot en voeg de havermout toe. Stel de molen in op middelgrove maling door aan de instelknop te draaien. Plaats een kom onder de molen, stel de snelheid in op 10 en vang het havermeel op in de kom.
Weeg 60 g havermeel af en doe het in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak eraan bevestigd.
Voeg een ei, pindakaas en lichtbruine suiker toe. Mix op snelheid 2 tot een deeg vormt.
Gebruik ongeveer 30 g deeg per koekje en rol het op tot een bal. Druk zacht op het koekje en druk er vervolgens met een vork een rasterpatroon in.
Bak de koekjes 10 minuten op 180 °C. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Doe een kleine lepel jam op de helft van de koekjes en leg daar de andere helft van de koekjes op om kleine dubbelkoekjes te maken.