Hazelnootbrownies
Heerlijke, rijke brownies om gek op te zijn!
Hazelnootbrownies
Heerlijke, rijke brownies om gek op te zijn!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
50 g bloem
80 g donkere cacao
50 ml espresso
130 g bruine suiker
250 g basterdsuiker
175 g ongezouten boter op kamertemperatuur
1 theelepel vanille-extract
1/2 theelepel zout
3 eieren
125 g pure chocoladedruppels
100 g hele hazelnoten
Stap voor stap
Doe de bloem, cacaopoeder, espresso, bruine suiker, basterdsuiker, ongezouten boter, het vanille-extract, zout en de eieren in de mengkom van de mixer/keukenrobot.
Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot.
Zet de snelheidshendel op 1 en mix 30 seconden. Zet de snelheidshendel op 4 en mix tot het beslag er fluweelzacht uitziet.
Hak de hazelnoten grof.
Voeg de chocoladedruppels en de helft van de hazelnoten toe aan het beslag en mix nog eens 30 seconden op snelheid 1.
Plaats bakpapier op een bakplaat van 21 x 21 cm en giet het beslag erop. Strooi de resterende hazelnoten over het beslag.
Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C.
Laat de brownies ten minste 15 minuten afkoelen voordat je deze serveert.