Herfstige boerenkoolsalade
Een salade vol met voedingsstoffen en hartige, seizoensgebonden ingrediënten.
Herfstige boerenkoolsalade
Een salade vol met voedingsstoffen en hartige, seizoensgebonden ingrediënten.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g flespompoen
2 eetlepels olijfolie
1 theelepels kaneelpoeder
1 eetlepel ahornsiroop
2 appels
120 g boerenkool
100 g pecannoten
100 g granaatappelpitjes
25 g parmezaanse kaas, geschaafd
2 tbsp zwarte balsamicocrème
Stap voor stap
Schil de flespompoen en snijd deze in ringen. Snijd de ringen doormidden.
Plaats de snijroosterschijf in de foodprocessor van 2,1 liter en zet de snelheid op 1. Voeg de flespompoen toe met de vultrechter om deze in blokjes te snijden.
Doe de blokjes in een kom en voeg olijfolie, kaneelpoeder en ahornsiroop toe. Plaats op een bakplaat die is bedekt met bakpapier en bak 25 á 30 minuten op 200 °C. Laat afkoelen.
Doe de blokjes in een kom en voeg olijfolie, kaneelpoeder en ahornsiroop toe. Plaats op een bakplaat die is bedekt met bakpapier en bak 25 á 30 minuten op 200 °C. Laat afkoelen.
Plaats de boerenkool in een grote schaal. Voeg de flespompoen, appel, pecannoten, granaatappel en Parmezaanse kaas toe.
Sprenkel de zwarte balsamicocrème over de salade.