Het perfecte flensje
Een feilloos recept voor de beste flensjes, elke keer weer!.
Het perfecte flensje
Een feilloos recept voor de beste flensjes, elke keer weer!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 ml melk
1 eieren
1,5 eetlepel boter
35 g basterdsuiker
75 g patentbloem
1/2 theelepel vanille-extract
Stap voor stap
Plaats de draadgarde op de mixer/keukenrobot.
Meng de melk, eieren, gesmolten boter, suiker, bloem en vanille-extract in de mengkom van de mixer/keukenrobot.
Zet de snelheidshendel op 4 en mix ongeveer 40 seconden.
Doe een kwart theelepel boter in een lage koekenpan met antiaanbaklaag.
Giet ongeveer 3/4 lepel beslag in de pan en draai de pan onmiddellijk schuin rond om een gelijkmatige cirkel te vormen.
Kook ongeveer 1-2 minuten op middelhoog vuur totdat de randen van het flensje bruin worden. Draai het flensje voorzichtig in één keer om en bak nog 1 minuut. Herhaal dit totdat al het beslag is gebruikt.
Serveer met geklopte mascarpone en warme frambozen.