Huisgemaakte cappuccino
Traditioneel schuimige koffie met een weelderige textuur. Perfectioneer de fluweelachtige afwerking!
Huisgemaakte cappuccino
Traditioneel schuimige koffie met een weelderige textuur. Perfectioneer de fluweelachtige afwerking!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
125 ml melk
1 shot espresso
naar smaak (optioneel) cacao of kaneelpoeder
naar smaak (optioneel) suiker
Stap voor stap
Schuim de melk op in een "microschuim" dat bijna het dubbele volume van de oorspronkelijke melk bevat, met behulp van het stoompijpje.
Bereid de espressoshot in je favoriete cappuccinokop.
Giet de opgeschuimde melk in het midden van de espresso-shot.
Voeg naar smaak een beetje cacao of kaneelpoeder toe en serveer. Tip: gebruik havermelk voor een zuivelvrij alternatief.
Voor een vanilla bean cappuccino voeg je vanilleboonpasta (of extract) en suiker toe aan de melk voor het opschuimen.