Huisgemaakte gazpacho
De gekoelde groentesoep uit Spanje brengt verkoeling op een warme zomerdag.
Huisgemaakte gazpacho
De gekoelde groentesoep uit Spanje brengt verkoeling op een warme zomerdag.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
800 g tomaten
1 rode paprika
1 komkommer
1 witte ui
2 teentjes knoflook
2 theelepels azijn
1 theelepel salt
120 ml olijfolie
Stap voor stap
Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd ze in grote stukken en voeg ze toe aan de blender.
Schil de komkommer, snijd hem in stukken en voeg hem toe aan de blender.
Snijd de rode paprika doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd in stukken en voeg toe aan de blender.
Schil de ui, snijd deze grof en voeg deze toe aan de blender.
Pel de knoflook en voeg deze ook toe aan de blender.
Blend de groenten ongeveer 30 seconden op snelheid 7 tot ze glad zijn.
Doe de azijn, olijfolie en zout in de blender en mix gedurende 30 seconden.
Laat de soep afkoelen voor het serveren.