Huisgemaakte uiensoep
Deze uiensoep is een van onze favoriete soepen met een volle hartige smaak en bedekt met een kaascrouton!
Huisgemaakte uiensoep
Deze uiensoep is een van onze favoriete soepen met een volle hartige smaak en bedekt met een kaascrouton!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2,5 uien
3 eetelepels boter
90 ml witte wijn
1/2 l runderbouillon
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1,5 takjes verse tijm
1 verse laurierbladeren
75 g gruyèrekaas
1/2 stokbrood
Stap voor stap
Snijd de uien in dunne ringen in de foodprocessor met de snijschijf.
Smelt de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Schep de uien om zodat ze volledig bedekt zijn met boter.
Karamelliseer de ui op een lage temperatuur. Laat de pan onbedekt en roer de uien niet te veel door. Dit proces kan tot 45 minuten duren.
Voeg de witte wijn toe, zet het vuur hoger en kook 5 minuten.
Voeg de bouillon, zout en peper en verse kruiden toe. Laat 30 minuten zachtjes koken met het deksel erop.
Rasp de Gruyèrekaas in de foodprocessor met de raspschijf.
Snijd het brood in sneetjes en bestrooi de kaas erover. Plaats het brood onder de grill totdat de kaas begint te borrelen en een beetje bruin wordt.
Serveer de soep in diepe kommen en bedek met de sneetjes brood.