Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g bloem
1 eetlepel basterdsuiker
2 theelepels baksoda
10 g zout
375 ml karnemelk
30 g gesmolten boter
1 ei
Stap voor stap
Bevestig de broodkom aan de mixer/keukenrobot met de zeef met weegschaal. Zeef het bloem, de basterdsuiker, het baksoda en het zout op snelheid 1 in de kom.
Verwijder de zeef met weegschaal van de mixer/keukenrobot en plaats de kneedhaak.
Combineer alle natte ingrediënten en voeg ze aan de droge ingrediënten toe. Mix op snelheid 1 tot het deeg substantie krijgt. Het zou nog kleverig aan moeten voelen.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, bestuif je handen met wat bloem en vorm het deeg tot een bal.
Bekleed het deksel van de broodkom met bakpapier en plaats het deeg erop. Maak een kruis in het brood en bedek met de broodkom.
Plaats de broodkom in een voorverwarmde oven van 205°C en bak 40 minuten. Verwijder het deksel na 40 minuten en bak 15 minuten totdat het brood een goudbruine korst heeft.
Laat afkoelen op een rooster.