emeagif
Skip the navigation

Iers sodabrood

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Irish soda bread

Iers sodabrood

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

StandMixer
BreadBowl
Voorbereiden
15min
Koken
55min
Totaal
1h10
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

500 g bloem

1 eetlepel basterdsuiker

2 theelepels baksoda

10 g zout

375 ml karnemelk

30 g gesmolten boter

1 ei

Stap voor stap

  1. Bevestig de broodkom aan de mixer/keukenrobot met de zeef met weegschaal. Zeef het bloem, de basterdsuiker, het baksoda en het zout op snelheid 1 in de kom.

  2. Verwijder de zeef met weegschaal van de mixer/keukenrobot en plaats de kneedhaak.

  3. Combineer alle natte ingrediënten en voeg ze aan de droge ingrediënten toe. Mix op snelheid 1 tot het deeg substantie krijgt. Het zou nog kleverig aan moeten voelen.

  4. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, bestuif je handen met wat bloem en vorm het deeg tot een bal.

  5. Bekleed het deksel van de broodkom met bakpapier en plaats het deeg erop. Maak een kruis in het brood en bedek met de broodkom.

  6. Plaats de broodkom in een voorverwarmde oven van 205°C en bak 40 minuten. Verwijder het deksel na 40 minuten en bak 15 minuten totdat het brood een goudbruine korst heeft.

  7. Laat afkoelen op een rooster.