IJsblokjes met bloemen
Maak prachtige met bloemen gevulde ijsblokjes met behulp van voorgekookt water voor extra transparantie.
IJsblokjes met bloemen
Maak prachtige met bloemen gevulde ijsblokjes met behulp van voorgekookt water voor extra transparantie.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 l Water
30-40 eetbare bloemen
Stap voor stap
Giet het water in een KitchenAid Waterkoker. Schakel de waterkoker in en zet deze op 100°C. Breng het water aan de kook en laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Dit zorgt ervoor dat het water veilig is om in te vriezen en het de eetbare bloemen niet laat verwelken.
Doe de eetbare bloemen voorzichtig in de ijsblokjeshouder. Verspreid ze gelijkmatig over de vakjes. Gebruik voor het beste resultaat een ijsblokjeshouder met grote vierkante vakjes. Giet langzaam het voorgekookte water in de ijsblokjeshouder en bedek de bloemen.
Doe de ijsblokjeshouder in de diepvries en laat deze minimaal 6 uur bevriezen (of totdat het ijs volledig hard is). Als de ijsblokjes klaar zijn om gebruikt te worden, haal je ze uit de ijsblokjeshouder. Serveer de ijsblokjes met bloemen in mocktails, cocktails of andere gekoelde drankjes.