IJsthee met munt
Deze zwarte thee met kruidige muntsiroop is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag.
IJsthee met munt
Deze zwarte thee met kruidige muntsiroop is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1,2 l water
250 g basterdsuiker
3 kruidnagel
1 limoen
8 cm gember, in plakjes
1 stengel citroengras
8 takjes munt
10 g zwarte thee
Stap voor stap
Doe 300 ml water, de basterdsuiker, de kruidnagels, de limoenrasp, de plakjes gember, het citroengras en de munt in een kleine steelpan. Laat 20 minuten zachtjes trekken, zeef en laat helemaal afkoelen in de koelkast.
Breng 900 ml water aan de kook en laat afkoelen tot 95°C. Doe 10 g zwarte thee in een theezeefje of thee-ei en hang in de theepot. Giet het hete water erover, laat 2 minuten trekken n verwijder het theezeefje.
Laat de thee minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.
Voeg de muntsiroop toe aan de koude thee en serveer met ijsblokjes.