Skip the navigation

Italiaanse kikkererwtensoep

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Italian chickpea soup

Italiaanse kikkererwtensoep

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
7min
Koken
19min
Totaal
26min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Easy

Ingrediënten

2 eetlepels extra vergine olijfolie, verdeeld, plus meer indien nodig

1 1 middelgrote gele ui, grof gehakt

1 middelgrote wortel, geschild en fijngehakt

4 knoflookteentjes, fijngehakt

2 theelepels verse rozemarijn, fijngehakt

zeezout

versgemalen zwarte peper

850 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

750 ml kip- of groentebouillon

citroen, sap (optioneel)

Stap voor stap

  1. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui, wortel, knoflook, rozemarijn en een snufje zout toe. Dek af en bak het geheel. Roer regelmatig en bak zo'n 8 minuten, tot de ingrediënten mals zijn. Haal van het vuur.

  2. Terwijl het uienmengsel afkoelt, zet je 40 g kikkererwten apart voor de garnering. Voeg de overgebleven kikkererwten, bouillon en citroensap (indien gewenst) in de kan van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Voeg het uienmengsel toe, plaats het deksel en zet de blender op de soepstand, zodat de soep wordt geblend en verwarmd. Laat het apparaat draaien totdat hij vanzelf wordt uitgeschakeld.

  3. Als alternatief kun je ook de ingrediënten mengen in de blender. Doe het deksel er stevig op en stel de blender in op Snelheid 1. Verhoog langzaam de snelheid (naar 10 of 11). Blend ongeveer 4 minuten tot het mengsel helemaal glad is en er opstijgende stoom te zien is.

  4. Soep moet heet zijn. Breng op smaak met zout en voldoende peper. Serveer direct, gegarneerd met de bewaarde kikkererwten, versgemalen peper en een scheutje olie.

  5. Wil je de soep bewaren? Laat de soep afkoelen en schenk deze in een luchtdicht bakje. Je kan de soep maximaal 5 dagen bewaren in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.

  6. De citroen zorgt voor een subtiele frisse smaak in de soep; laat de citroen weg voor een meer traditionele versie.

  7. Omschrijving