Kaneelbroodjes
Er gaat niets boven de geur van versgebakken kaneelbroodjes.
Kaneelbroodjes
Er gaat niets boven de geur van versgebakken kaneelbroodjes.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
345 g bloem
60 g basterdsuiker
1 theelepel zout
9 g droge instant gist
120 ml water
60 ml melk
30+105 g boter
1 ei
3 tbsp kaneel
120 g lichtbruine suiker
Stap voor stap
Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zeef de bloem boven de kom.
Doe de basterdsuiker, het zout en de gist in de kom.
Doe het water, de melk en de kleinste hoeveelheid boter in de magnetron totdat de boter is gesmolten.
Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot.
Schenk het melkmengsel in het meelmengsel en zet de snelheidshendel op 2. Meng 10 minuten.
Voeg het ei toe en meng nog eens 1 minuut.
Giet het deeg over een met bloem bestoven oppervlak en kneed het een minuut met de hand. Laat 10 minuten rusten op een warme plek.
Bevestig de platte menghaak met flexibele kant aan de mixer/keukenrobot en meng de resterende boter, lichtbruine suiker en kaneel op snelheid 4 tot een glad geheel.
Bevestig de platte menghaak met flexibele kant aan de mixer/keukenrobot en meng de resterende boter, lichtbruine suiker en kaneel op snelheid 4 tot een glad geheel.
Rol het deeg op en snijd het in brede plakken. Doe het mengsel in een ingevet bakblik. Laat één uur rijzen.
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.