Skip the navigation

Kaneelbroodjes

KitchenAid chef-kok

Er gaat niets boven de geur van versgebakken kaneelbroodjes.

Import-Recipe - Cinnamon rolls

Kaneelbroodjes

KitchenAid chef-kok

Er gaat niets boven de geur van versgebakken kaneelbroodjes.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
1h30
Koken
25min
Totaal
1h55
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

345 g bloem

60 g basterdsuiker

1 theelepel zout

9 g droge instant gist

120 ml water

60 ml melk

30+105 g boter

1 ei

3 tbsp kaneel

120 g lichtbruine suiker

Stap voor stap

  1. Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zeef de bloem boven de kom.

  2. Doe de basterdsuiker, het zout en de gist in de kom.

  3. Doe het water, de melk en de kleinste hoeveelheid boter in de magnetron totdat de boter is gesmolten.

  4. Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot.

  5. Schenk het melkmengsel in het meelmengsel en zet de snelheidshendel op 2. Meng 10 minuten.

  6. Voeg het ei toe en meng nog eens 1 minuut.

  7. Giet het deeg over een met bloem bestoven oppervlak en kneed het een minuut met de hand. Laat 10 minuten rusten op een warme plek.

  8. Bevestig de platte menghaak met flexibele kant aan de mixer/keukenrobot en meng de resterende boter, lichtbruine suiker en kaneel op snelheid 4 tot een glad geheel.

  9. Bevestig de platte menghaak met flexibele kant aan de mixer/keukenrobot en meng de resterende boter, lichtbruine suiker en kaneel op snelheid 4 tot een glad geheel.

  10. Rol het deeg op en snijd het in brede plakken. Doe het mengsel in een ingevet bakblik. Laat één uur rijzen.

  11. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.