Kaneelijs
Geniet van heerlijk zelfgemaakt kaneelijs, ideaal als je een heerlijke draai aan een geliefd koud dessert wilt geven.
Kaneelijs
Geniet van heerlijk zelfgemaakt kaneelijs, ideaal als je een heerlijke draai aan een geliefd koud dessert wilt geven.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 ml volle slagroom
400 ml Volle melk
130 g basterdsuiker
5 eierdooiers
2 eetlepels kaneel
50 g gesmolten boter
100 g bruine suiker
Stap voor stap
Meng in een steelpan de zware room, volle melk, suiker en de helft van de kaneel. Zet de steelpan op middelhoog vuur en roer totdat het goed gemengd is. Verwarm maar laat niet koken.
Doe de eidooiers in de kom van de KitchenAid Mixer met de draadgarde en klop 2 minuten op snelheid 4. Terwijl de mixer draait, giet je er langzaam 200 ml van het warme romige mengsel bij. Zodra het gemengd is, giet je de eidooier en het romige mengsel terug in de steelpan.
Blijf onder voortdurend roeren ongeveer 10 minuten verder verwarmen op middelhoog vuur tot het mengsel dikker wordt.
Verplaats het beslag naar een kan of kom en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zodra het is afgekoeld, plaats je het minimaal 4 uur of de hele nacht in de koelkast.
Om de krokante laag met kaneel te maken, meng je de gesmolten boter, bruine suiker en de overgebleven kaneel.
Bevestig de ijskoude KitchenAid ijskom op de mixer en zet deze op snelheid 1. Schenk het gekoelde ijsbeslag in de ijskom en laat dit ongeveer 15 minuten draaien totdat het de textuur heeft van softijs. Voeg een krokante laag met kaneel toe en laat het nog één minuut draaien. Geniet er meteen van of doe het in een bakje en zet dit in de vriezer alvorens het te serveren.