Kip-tortillasoep met limoen
Kip-tortillasoep met limoen
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 eetlepels olijfolie
1 gele ui, fijngehakt
2 knoflookteentjes, fijngehakt
zeezout
1 maïstortilla (diameter van 15 tot 20 cm), in stukjes gescheurd
425 g geroosterde tomatenblokjes met sap
100 g milde groene pepers in blokjes
500 ml kippenbouillon
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 limoen, geperst en geraspt
halve bos gehakte verse koriander
250 g gesneden of gescheurde gekookte kip
180 g tortillachips
1 avocado, gehalveerd, ontpit, gepeld en in blokjes gesneden
50 g geraspte cheddar
limoenpartjes (optioneel)
Stap voor stap
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui, knoflook en een snufje zout toe. Dek af en bak de ui en knoflook. Roer regelmatig en bak zo'n 8 minuten, tot de ui en knoflook zacht en goudkleurig zijn. Haal van het vuur.
Terwijl het uienmengsel afkoelt, doe je de gescheurde tortilla, tomaten, chilipepers, bouillon, chilipoeder, komijn, limoenschil en -sap, koriander en 1 theelepel zout in de kan van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Voeg het uienmengsel toe, plaats het deksel en zet de blender op de soepstand, zodat de soep wordt geblend en verwarmd. Laat het apparaat draaien totdat hij vanzelf wordt uitgeschakeld.
Als alternatief kun je ook de ingrediënten mengen in de blender. Doe het deksel er stevig op en stel de blender in op Snelheid 1. Verhoog langzaam de snelheid (naar 10 of 11). Blend ongeveer 4 minuten tot het mengsel helemaal glad is en er opstijgende stoom te zien is.
Soep moet heet zijn. Voeg de kip en tortillachips toe en pulseer 2 tot 3 keer op een lage snelheid om te mengen. Serveer direct, gegarneerd met avocado en kaas. Geef, indien gewenst, limoenpartjes aan tafel. Wil je de soep bewaren? Voeg de tortillachips niet toe, laat de soep afkoelen en doe deze in een luchtdicht bakje. Je kunt de soep maximaal 5 dagen bewaren in de koelkast en maximaal 3 maanden in de vriezer. Voeg de tortillachips toe na het opwarmen.
Omschrijving