Klassieke havermoutkoekjes
Klassieke Engelse havermoutkoekjes, lekker als ontbijt, tussendoortje of traktatie bij de thee.
Klassieke havermoutkoekjes
Klassieke Engelse havermoutkoekjes, lekker als ontbijt, tussendoortje of traktatie bij de thee.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
330 g havermout
120 g bloem
270 g suiker
180 g boter
1 1 ei
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel baksoda
1 theelepel zout
3 eetlepels water
Stap voor stap
Voor 18 koekjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de boter en suiker in een kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak, zet de snelheidshendel op 6 en klop de boter en suiker romig.
Voeg het ei, vanille-extract en water toe en mix gedurende 2 minuten op snelheid 4.
Meng in een andere kom de havermout, de bloem, de baksoda en het zout. Zet de snelheid op 2 en voeg het droge mengsel geleidelijk toe aan het natte mengsel.
Laat het apparaat nog een minuut draaien.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats per koekje een eetlepel deeg op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet dicht naast elkaar liggen.
Bak 18–20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.