Knapperige chocoladekoekjes
Heerlijke zachte koekjes met chocoladestukjes.
Knapperige chocoladekoekjes
Heerlijke zachte koekjes met chocoladestukjes.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
225 g bloem
1 theelepel baksoda
snuifje zout
170 g gesmolten boter
225 g bruine suiker
120 g basterdsuiker
1 theelepel vanille-extract
1 ei
1 eidooier
210 g chocoladestukjes
Stap voor stap
Plaats de droge ingrediënten in een kom.
Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot. Zet de snelheidshendel op 2. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar.
Voeg de boter, vanille-extract, ei en eierdooier toe. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten. Zet de snelheidshendel op 4 en mix nog een minuut.
Voeg chocoladestukjes toe en meng 30 seconden op snelheid 1 tot er net één geheel ontstaat.
Laat het deeg minimaal 15 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 160 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem stukjes deeg, vorm er balletjes van en leg deze op het bakpapier.
Bak ongeveer 15 minuten totdat de koekjes licht van kleur en kleverig in het midden zijn. Laat de koekjes op de bakplaat rusten totdat ze hard worden.