Kokostoast met hibiscussiroop
Smaakvolle en knapperige kokostoast, perfect voor een verwenontbijt op zondag.
Kokostoast met hibiscussiroop
Smaakvolle en knapperige kokostoast, perfect voor een verwenontbijt op zondag.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
12 sneeën briochebrood, oud
70 ml halfvolle melk
70 ml kokosmelk
2 eieren
150 g geraspte kokos
3 eetlepels boter
250 ml water
250 g suiker
2 eetlepels gedroogde hibiscus
250 g kokosyoghurt
400 g stukjes verse kokos
30 g eetbare bloemen voor de decoratie
Stap voor stap
Doe de melk in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde. Voeg de kokosmelk en de eieren toe. Mix gedurende 1 minuut op snelheid 4. Giet het mengsel in een ondiepe kom.
Vul een bord met de geraspte kokos. Laat een sneetje briochebrood kort weken in het melkmengsel, en doop het vervolgens in de geraspte kokos.
Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak het sneetje brood aan beide kanten totdat het goudbruin en knapperig is. Bak op deze manier alle sneetjes.
Om de hibiscussiroop te maken, doe je het water, de suiker en de hibiscus in een kleine steelpan. Breng het mengsel aan de kook en laat het gedurende 15-20 minuten sudderen totdat de siroop dikker wordt. Zeef het mengsel en giet het over in een fles of een luchtdicht bakje. Je kunt de siroop maximaal 5 dagen van tevoren maken.
Serveer de kokostoast met de siroop, kokosyoghurt, verse kokos en eetbare bloemen.