3-berry crumble bars
Een zoete, fruitige traktatie voor na de maaltijd of als tussendoortje.
3-berry crumble bars
Een zoete, fruitige traktatie voor na de maaltijd of als tussendoortje.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 g ongebleekte bloem
130 g suiker
1/2 theelepels zeezout
225 + 15 g koude boter
45 g havermout
55 g gesneden amandelen
45 g bruine suiker
65 g verse/bevroren frambozen
55 g verse/bevroren bosbessen
50 g verse/bevroren aardbeien
120 ml frambozenjam
15 ml citroensap
Stap voor stap
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakvorm van 23 x 33 cm met bakpapier.
Bevestig het multifunctionele mes op de foodprocessor en meet de bloem, de suiker en het zout af in de mengkom. Pulseer 2-3 keer om alles te mengen. Voeg 225 g boter toe aan het bloemmengsel en pulseer 5-6 keer totdat het mengsel op grof zand lijkt. Schep 55 g uit het mengsel en zet dat apart.
Terwijl de korst bakt, doe je het boter- en bloemmengsel van 15 g dat je apart had gezet terug in de mengkom. Voeg de havermout, de amandelen en de bruine suiker toe en pulseer 2 tot 3 keer. Voeg de resterende 2 eetlepels koude boter toe en pulseer 2 tot 3 keer totdat je kruimels ter grootte van erwtjes hebt. Stort het in een kom en zet die in de koelkast totdat je de inhoud gaat gebruiken.
Doe de bessen samen met de frambozenjam en het citroensap in de mengkom. Pulseer 3 tot 4 keer om licht te pureren. Verdeel het bessenmengsel gelijkmatig over de warme korst. Maak toefjes van het glazuur en strooi wat stukjes over de laag met bessen. Zet terug in de oven en bak 20 tot 25 minuten totdat er bubbels ontstaan en het geheel goudbruin is.
Helemaal laten afkoelen voordat je vierkantjes gaat snijden.