Lemon curd
Geniet van de sprankelende frisheid van deze lemon curd. Een explosie van citrussmaak, perfect om op pannenkoeken te smeren, taarten mee te vullen of om door de yoghurt te roeren.
Lemon curd
Geniet van de sprankelende frisheid van deze lemon curd. Een explosie van citrussmaak, perfect om op pannenkoeken te smeren, taarten mee te vullen of om door de yoghurt te roeren.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g basterdsuiker
2 citroenschilreepjes
4 eierdooiers
90 ml versgeperste citroensap
90 g boter, koud en in blokjes
Stap voor stap
Meng de kristalsuiker en citroenrasp in de kom van de mixer/keukenrobot, waarop je de platte menghaak hebt bevestigd. Meng ongeveer 1 minuut op snelheid 2 om de citroensmaak te laten opnemen door de suiker.
Voeg het eigeel toe aan het suikermengsel in de kom van de mixer/keukenrobot. Meng op snelheid 4 tot de eieren goed zijn gemengd met de suiker en citroenrasp. Giet de versgeperste citroensap erbij en meng alles tot één geheel.
Breng het mengsel over naar een bain-marie en verhit het op laag vuur, waarbij je continu roert, totdat het dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Zorg ervoor dat het mengsel niet gaat koken.
Zodra het mengsel is ingedikt, haal je de kom van de warmtebron en voeg je geleidelijk de in blokjes gesneden boter toe. Daarna blijf je roeren totdat de boter volledig gesmolten en opgenomen is.
Optioneel: Zeef de lemon curd door een fijne zeef om eventuele klontjes te verwijderen. Laat de lemon curd afkoelen tot kamertemperatuur en schep het dan in een pot of luchtdichte verpakking. Koel minstens 1-2 uur in de koelkast vóór consumptie.