Limoentaart
Heerlijke, smaakvolle limoentaart — aan één punt heb je echt niet genoeg!
Limoentaart
Heerlijke, smaakvolle limoentaart — aan één punt heb je echt niet genoeg!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
190 g digestive-koekjes
6 eetlepel boter, gesmolten en gekoeld
3 eetlepel basterdsuiker
400 ml gezoete gecondenseerde melk
4 eidooiers
330 ml vers limoensap
Stap voor stap
Breek de koekjes in grote stukken en doe ze in de foodprocessor.
Voeg de suiker en de gesmolten boter toe.
Meng op snelheid 1 tot alle ingrediënten zijn gemengd.
Verdeel het mengsel in een bakvorm en druk het stevig naar beneden met de achterkant van een lepel of een glas.
Bak 10 minuten in een oven op 190 ºC tot het een goudbruine kleur heeft. Laat afkoelen in de oven.
Meng in een kom de gecondenseerde melk, de eidooiers en het limoensap voorzichtig door elkaar.
Giet het mengsel op de afgekoelde bodem en maak het oppervlak egaal met een spatel.
Bak 15 minuten in een oven op 160 ºC tot de custard stevig is. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem opdient.
Maak de taart helemaal af met geraspte limoenschil.