Luchtige dip van brie met gekaramelliseerde uien
Gebruik je mixer om brie om te toveren tot een heerlijke dip. Maak af met zoet-zoute gekaramelliseerde uien voor het ideale voorgerecht tijdens de feestdagen.
Luchtige dip van brie met gekaramelliseerde uien
Gebruik je mixer om brie om te toveren tot een heerlijke dip. Maak af met zoet-zoute gekaramelliseerde uien voor het ideale voorgerecht tijdens de feestdagen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
6 pareluien
30 g Boter
1 eetlepels donkere suiker
1/2 theelepels zwarte peper
1/2 theelepels zout
20 ml balsamicoazijn
20 ml Water
2 takjes tijm
500 g brie (zonder korst)
1,5 eetlepels honing
Stap voor stap
Pel en halveer de pareluien. Smelt de boter op middelhoog vuur en doe de uien met de snijkant naar onderen in de pan. Laat 10 minuten bakken en roer om de paar minuten om.
Strooi de suiker over de uien en laat 3 minuten bakken. Voeg de zwarte peper, het zout de balsamicoazijn en het water toe. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen. Voeg de tijm toe wanneer de uien zijn gekaramelliseerd.
Verwijder de korst van de kaas om de dip te maken. Deze stap is gemakkelijker als de kaas koud is. Zodra je de korst hebt verwijderd, laat je de brie op kamertemperatuur komen.
Doe de kaas samen met de honing in de kom van de mixer en bevestig de platte menghaak. Breng langzaam naar snelheid 8 en klop totdat de brie zacht, smeerbaar en lichter van kleur wordt.
Doe de geklopte brie in een serveerkom en maak af met de warme gekaramelliseerde uien. Serveer met brood of rauwkost.