Luchtige pannenkoeken
Deze wiebelende en luchtige pannenkoeken zijn een absolute blikvanger op de ontbijttafel.
Luchtige pannenkoeken
Deze wiebelende en luchtige pannenkoeken zijn een absolute blikvanger op de ontbijttafel.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
4 eiwitten
1/4 theelepel wijnsteen
75 g basterdsuiker
2 eierdooiers
60 g bloem
1/2 theelepel bakpoeder
30 ml melk
Stap voor stap
Doe de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Voeg de wijnsteen toe en mix op snelheid 8 tot een schuimig mengsel. Voeg langzaam 45 g suiker toe en mix totdat je pieken ziet.
Doe het eigeel in een kleine kom en voeg de resterende suiker toe. Klop met de hand tot een bleek mengsel. Voeg bloem, bakpoeder en melk toe tot een homogeen mengsel.
Voeg voorzichtig de eiwitten toe, 1/3 per keer.
Verhit een pan met antiaanbaklaag op laag vuur en bestrijk de bodem met een beetje neutrale olie. Bekleed een serveerring van ongeveer 5 cm hoog met bakpapier en zet de ring op de warme pan. Vul de ring met pannenkoekbeslag. Sprenkel 1 lepel water in de pan en doe het deksel erop. Bak 7 minuten en keer dan de pannenkoek voorzichtig om. Bak nog eens 4 minuten.
Plaats de gebakken pannenkoek op een rooster of schaal en haal voorzichtig de ring en het bakpapier eraf. Serveer direct.