Macadamianotenkoekjes
Deze koekjes die tongstrelend zacht van binnen en knapperig krokant aan de buitenkant zijn, zijn een echte traktatie.
Macadamianotenkoekjes
Deze koekjes die tongstrelend zacht van binnen en knapperig krokant aan de buitenkant zijn, zijn een echte traktatie.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g macadamianoten
35 ml ahornsiroop
1/2 theelepel zout
175 g boter, op kamertemperatuur
100 g bruine suiker
150 g basterdsuiker
2 eieren
275 g bloem
1/2 theelepel bakpoeder
Stap voor stap
Bevestig de snijder/rasp voor verse ingrediënten met het mes voor grof raspen op de mixer/keukenrobot. Voer de noten door de vultrechter op snelheid 4. Meng de noten met de ahornsiroop en het zout in een kleine kom en verspreid het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 minuten op 200°C totdat het goudbruin is.
Voeg de boter, bruine suiker en basterdsuiker toe aan de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak met flexibele rand. Mix op snelheid 4 tot een glad mengsel. Voeg de eieren toe en meng totdat alles is opgenomen. Voeg de bloem, het bakpoeder en de gekaramelliseerde noten toe. Meng tot het deeg substantie krijgt. Laat ten minste 2 uur afkoelen in de koelkast.
Schep kleine ronde deegballetjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 15 minuten op 175°C. Laat ze even op de bakplaat rusten voordat je ze op een serveerschaal legt.