Macaroni met kaas
Deze volledig vers bereide klassieker 'macaroni-met-kaas' met een krokante bovenkant wordt vast en zeker de nieuwe gezinsfavoriet.
Macaroni met kaas
Deze volledig vers bereide klassieker 'macaroni-met-kaas' met een krokante bovenkant wordt vast en zeker de nieuwe gezinsfavoriet.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
170 g Bloem
170 g griesmeel
1,5 theelepels zout
4 eieren
30 g Boter
3 eetlepels Bloem
600 ml melk
150 g cheddarkaas
1/2 theelepels peper
150 g Gebakken stukjes bacon
1/4 theelepels nootmuskaat
60 g paneermeel
60 g Parmezaanse kaas
Stap voor stap
Met dit recept maak je 3 porties.
Doe de bloem, het griesmeel en 1/3 van het zout in de kom van een mixer waaraan de platte menghaak is bevestigd. Meng op snelheid 2 en voeg de eieren toe. Blijf kneden tot het deeg een bal vormt.
Bevestig de kneedhaak aan je mixer en meng gedurende 5 minuten op snelheid 2 totdat het pastadeeg glad en elastisch is. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Rol balletjes van het deeg, ter grootte van een walnoot. Bevestig het pastapershulpstuk met de vorm voor grote macaroni aan de mixer. Zet de mixer op snelheid 6 en voer het deeg door de pastapers. Maak pasta van circa 4 cm lang. Leg de pasta op een met bloem bestoven bord en bestuif deze nog met wat bloem.
Breng een grote pan met zout water aan de kook en kook de pasta hierin gedurende 5 minuten. Giet de pasta af en plaats deze in een bakvorm.
Verhit de boter in een steelpan en klop de bloem erdoor. Voeg de melk er geleidelijk aan bij en laat de saus ongeveer 10 minuten inkoken. Voeg de cheddarkaas eraan toe en blijf mengen totdat de saus glad is. Voeg de rest van het zout, peper en nootmuskaat toe.
Voeg bacon toe aan de macaroni. Voeg de saus toe en meng door.
Vermeng het paneermeel met de geraspte Parmezaanse kaas en strooi dit mengsel over de macaroni-met-kaasschotel. Laat deze gedurende circa 30 minuten bakken in de oven op 180°C. Zet de oven in de grillstand en grill de schotel nog zo'n 3–5 minuten totdat de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.