Maïstortilla's
Deze heerlijke glutenvrije maïstortilla's zijn gemakkelijk te maken en perfect voor je volgende tacofeestje.
Maïstortilla's
Deze heerlijke glutenvrije maïstortilla's zijn gemakkelijk te maken en perfect voor je volgende tacofeestje.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
240 g maïsmeel
350 ml heet water
2 eetlepels knoflookolie
1/2 theelepels zout
480 g for pupuas or 250 g for sopes ongebakken chorizo
60 g slasnippers
40 g verkruimelde queso fresco
2 eetlepels in blokjes gesneden avocado
2 eetlepels in blokjes gesneden tomaten
Stap voor stap
Met dit recept maak je 28 tortilla's, 14 pupusa's of 14 sope's.
Voor het deeg doe je het maïsmeel, het water, de knoflookolie en het zout in de mengkom van de Artisan Mixer. Bevestig de mengkom en de platte menghaak aan de mixer. Zet de mixer op snelheid 4 en meng alles 4 minuten of totdat het deeg glad is. Gebruik hetzelfde deeg om tortilla's, pupusa's of sope's te maken.
Voor de tortilla's wikkel je beide kanten van een tortillapers in plasticfolie. Maak van het deeg 28 balletjes van 30 g. Leg één balletje in het midden van de pers en druk plat om de tortilla te maken. Leg de tortilla op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe hetzelfde met de rest van het deeg. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de tortilla's in batches 1½ minuut aan elke kant of totdat ze lichtbruin zijn.
Voor de pupusa's bak je de chorizo in een koekenpan met antiaanbaklaag 7 minuten op middelhoog vuur. Laat de chorizo uitlekken. Maak van het deeg 28 balletjes (30 g). Rol uit tot een dikte van 0,6 cm. Schep 2 eetlepels chorizo in het midden van een deegschijf en leg er een andere schijf bovenop. Druk de randen goed aan om af te dichten. Bak ze in batches in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur 4 minuten aan elke kant of totdat ze goudbruin zijn.
Voor de sope's bak je de chorizo in een koekenpan met antiaanbaklaag 7 minuten op middelhoog vuur. Laat de chorizo uitlekken. Maak van het deeg 14 balletjes van 55 g. Rol uit tot een dikte van 0,6 cm. Bak ze in batches in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur 4 minuten aan elke kant of totdat ze goudbruin zijn. Beleg de sope's gelijkmatig met chorizo, sla, queso fresco, avocado en tomaat.
Tip: laat je creativiteit de vrije loop met de toppings, bijgerechten en vullingen van deze gerechten. Om nacho's te maken, snijd je de tortilla's in vieren en frituur je die.