Skip the navigation

Marinara-tomatensaus met tuinkruiden

KitchenAid Chef

Klassieke marinarasaus is heerlijk als pasta- of pizzasaus, met geroosterd rustiek brood en groenten, of als saus waarin je verse eieren zonder schaal of stevige witvis zoals zwaardvis rustig laat pocheren. De saus van dit recept kun je in potjes bewaren of invriezen, zodat je het hele jaar door kunt genieten van deze zomerse smaak.

marinasauce wallpaper

Marinara-tomatensaus met tuinkruiden

KitchenAid Chef

Klassieke marinarasaus is heerlijk als pasta- of pizzasaus, met geroosterd rustiek brood en groenten, of als saus waarin je verse eieren zonder schaal of stevige witvis zoals zwaardvis rustig laat pocheren. De saus van dit recept kun je in potjes bewaren of invriezen, zodat je het hele jaar door kunt genieten van deze zomerse smaak.

Hulpmiddelen

StandMixer
FoodStrainer
MeatGrinder
Voorbereiden
10min
Koken
35min
Totaal
45min
Serveren
8
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

2.3 kg rijpe verse tomaten (roma- of pruimtomaten zijn het meest geschikt)

1 eetlepels tomatenpuree

120 ml extra vierge olijfolie

6 kruidnagel knoflook

300 g 1 grote ui, grof gehakt

120 ml Chianti of andere droge Italiaanse rode wijn

2 eetlepels kristalsuiker

130 g pecorinokaas, geraspt

14 g verse oreganoblaadjes, fijn gehakt

20 g verse basilicumblaadjes, fijn gehakt

1 eetlepels fijn zeezout

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je ongeveer 2 liter marinarasaus.

  2. Bevestig de fruit- en groentezeef op de mixer. Plaats een grote kom onder de zeef om het gezeefde tomatensap op te vangen en plaats een kleinere kom aan het einde van de zeef om de pulp op te vangen.

  3. Was de tomaten en snijd deze in kleine blokjes. De blokjes moeten klein genoeg zijn om in de fruit- en groentezeef te passen. Leg de stukjes knoflook, ui en tomaat op het grote voedselblad en gebruik de stamper om de ingrediënten door de zeef te duwen. Gebruik een spatel en zorg ervoor dat al het sapmengsel uit het accessoire komt; gooi de pulp weg.

  4. Verwarm alle ingrediënten (behalve de Parmezaanse kaas en de kruiden) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Breng aan de kook, waarbij je goed roert om alles door elkaar te mengen. Zet het vuur lager en laat de saus op een lage stand sudderen. Doe dit gedurende 45 - 60 minuten, of totdat de saus is ingekookt tot de gewenste dikte. Neem de pan van het vuur en roer de verse kruiden en Parmezaanse kaas erdoor. Proef het en breng het desgewenst op smaak met peper en zout.

  5. Geniet er meteen van met verse pasta of een bijgerecht naar keuze. Je kunt de saus ook laten afkoelen tot deze op kamertemperatuur is, afdekken en tot vijf dagen bewaren in de koelkast. Invriezen en tot zes maanden later nog gebruiken is ook mogelijk. Of volg instructies voor inblikken om de houdbaarheidsduur maximaal te verlengen.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.