Marmercake
Een verrukkelijke combinatie van vanille- en chocoladecake.
Marmercake
Een verrukkelijke combinatie van vanille- en chocoladecake.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
315 g boter, op kamertemperatuur
450 g basterdsuiker
5 eieren
360 g bloem
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel vanille-extract
80 ml volle melk
50 g cacaopoeder
6 eetlepels water
Stap voor stap
Voeg de boter en 400 g basterdsuiker toe aan de kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak. Klop 3 minuten op snelheid 6 totdat er een luchtig mengsel ontstaat.
Verlaag de snelheid naar 2 en voeg de eieren een voor een toe. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout, de vanille en de melk toe. Mix op snelheid 2 tot alles goed is gemengd.
Verdeel het beslag in twee kommen.
Doe 50 g basterdsuiker, de cacaopoeder en het water in een middelgrote kom en klop tot alles is gemengd. Doe het mengsel met het beslag in een van de kommen en mix op snelheid 1 tot alles goed is gemengd.
Schep een deel van het vanillebeslag in een voorbereide pan en verdeel het over de bodem. Schep met een andere lepel een deel van het chocoladebeslag op de laag vanillebeslag. Druk het chocoladebeslag een beetje omlaag, zodat een deel van het vanillebeslag zichtbaar blijft. Herhaal deze stappen totdat de cakevorm 3/4 vol is.
Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.