Matchapannenkoeken
Luchtige ontbijtpannenkoeken met een Japanse twist.
Matchapannenkoeken
Luchtige ontbijtpannenkoeken met een Japanse twist.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 ei
140 ml melk
30 g gesmolten boter
130 g bloem
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels matchapoeder
1/2 theelepel zout
neutrale olie
Stap voor stap
Dit recept is voor 9 pannenkoeken.
Breek een ei in de kan van de draadloze staafmixer. Mix gedurende 20 seconden tot de consistentie schuimig wordt.
Voeg de melk en de gesmolten boter toe. Mix gedurende 30 seconden.
Zeef de bloem, het bakpoeder, de matcha en het zout in een kom.
Voeg de gezeefde gedroogde ingrediënten toe aan het eimengsel en meng tot een glad en dik beslag ontstaat.
Verhit wat neutrale olie in een koekenpan en giet er een lepel van het beslag in. Bak gedurende 1 minuut en draai om. Bak de andere tweede gedurende ongeveer 30 seconden.
Serveer de pannenkoeken met je favoriete toppings.