Meergranen bieten en bonenburgers
Vier onze kleur van het jaar met deze overheerlijke bietenburgers!.
Meergranen bieten en bonenburgers
Vier onze kleur van het jaar met deze overheerlijke bietenburgers!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
216 g geroosterde en geraspte bieten
40 g fijne havermout
230 g gekookte quinoa
30 g tahini
15 ml balsamicoazijn
11 g zout
3 g gemalen zwarte peper
8 g sesamzaad
20 g lijnzaad
5 g knoflookpoeder
440 g witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
2 grote eieren, glad geklutst
Stap voor stap
Bevestig de deeghaak op de KitchenAid mixer/keukenrobot. Doe alle ingrediënten behalve de eieren in de mengkom en zet op snelheid 2. Zodra de ingrediënten een plakkerig en samenhangend geheel beginnen te vormen, verhoog je de snelheid naar 4 en meng nog 3-4 minuten. Verlaag de snelheid naar Roeren, voeg de eieren toe en roer tot de eieren volledig zijn opgenomen. Zet de mixer uit, bedek de kom met plastic folie en laat het mengsel zo'n 10-15 minuten rusten.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Vorm burgers van de gewenste grootte (van ongeveer 1 cm dik) en leg ze in de hete pan. Zorg dat de pan niet te vol wordt. Doe het deksel op de pan en bak de burgers 3-4 minuten. Daarna draai je ze voorzichtig om met een visspatel. Laat daarna het deksel van de pan en bak de burgers nog zo'n 3-4 minuten, of totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.