Skip the navigation

Melkbroodjes

KitchenAid chef-kok

Import-Recipe - Pain au lait

Melkbroodjes

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

BreadBowl
StandMixer
Voorbereiden
1h30
Koken
10min
Totaal
1h40
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

225 ml melk, lauwwarm

35 g verse gist

500 g bloem

2 eierdooiers

50 g basterdsuiker

10 g zout

80 g boter, op kamertemperatuur

Stap voor stap

  1. Roer de melk en de gist door elkaar. Zet 10 minuten aan de kant tot er kleine belletjes aan het oppervlak verschijnen.

  2. Doe de bloem, de eierdooiers, het zout, de suiker, de boter en de gist in de broodkom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak.

  3. Meng op snelheid 1 tot zich een soepel, glad en kleverig deeg vormt. Vorm een bal en leg die terug in de bakkom. Dek af met het deksel en laat rusten tot het deeg is verdubbeld in omvang.

  4. Druk het deeg plat en verdeel het deeg in 14 gelijke stukken. Vorm elk deegstuk en leg het op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een theedoek en laat ongeveer 15 minuten rusten.

  5. Druk elk rolletje plat en maak er opnieuw een bal van. Leg ze op het bakdeksel met bakpapier en laat ze 30 minuten rijzen.

  6. Bestrijk de melkbroodjes met eigeel (1 eierdooier + 2 eetlepels melk) en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 230 °C

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.