Melkbroodjes
Melkbroodjes
Hulpmiddelen
Ingrediënten
225 ml melk, lauwwarm
35 g verse gist
500 g bloem
2 eierdooiers
50 g basterdsuiker
10 g zout
80 g boter, op kamertemperatuur
Stap voor stap
Roer de melk en de gist door elkaar. Zet 10 minuten aan de kant tot er kleine belletjes aan het oppervlak verschijnen.
Doe de bloem, de eierdooiers, het zout, de suiker, de boter en de gist in de broodkom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak.
Meng op snelheid 1 tot zich een soepel, glad en kleverig deeg vormt. Vorm een bal en leg die terug in de bakkom. Dek af met het deksel en laat rusten tot het deeg is verdubbeld in omvang.
Druk het deeg plat en verdeel het deeg in 14 gelijke stukken. Vorm elk deegstuk en leg het op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een theedoek en laat ongeveer 15 minuten rusten.
Druk elk rolletje plat en maak er opnieuw een bal van. Leg ze op het bakdeksel met bakpapier en laat ze 30 minuten rijzen.
Bestrijk de melkbroodjes met eigeel (1 eierdooier + 2 eetlepels melk) en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 230 °C