Meringue voor pavlova
Deze meringue is de perfecte basis voor een heerlijk pavlova-dessert waarmee je familie en vrienden versteld doet staan.
Meringue voor pavlova
Deze meringue is de perfecte basis voor een heerlijk pavlova-dessert waarmee je familie en vrienden versteld doet staan.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
125 ml eiwitten
220 g basterdsuiker
1/2 eetlepel witte azijn
1 eetlepel maizena
Stap voor stap
Plaats de draadgarde op de mixer/keukenrobot.
Doe de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot. Trek de snelheidshendel naar 8 en klop tot je stijve pieken kunt maken.
Voeg steeds een eetlepel suiker tegelijk toe.
Klop totdat de meringue er glanzend uitziet.
Voeg de witte wijnazijn en maizena toe en meng voorzichtig.
Vorm met een grote lepel een pavlova op een bakplaat met bakpapier.
Bak 2 uur in een oven op 100 °C. Laat de pavlova in de oven volledig afkoelen.
Serveer met slagroom en vers fruit.