Skip the navigation

Meringue voor pavlova

KitchenAid chef-kok

Deze meringue is de perfecte basis voor een heerlijk pavlova-dessert waarmee je familie en vrienden versteld doet staan.

Import-Recipe - Meringue for Pavlova

Meringue voor pavlova

KitchenAid chef-kok

Deze meringue is de perfecte basis voor een heerlijk pavlova-dessert waarmee je familie en vrienden versteld doet staan.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
15min
Koken
2h
Totaal
2h15
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

125 ml eiwitten

220 g basterdsuiker

1/2 eetlepel witte azijn

1 eetlepel maizena

Stap voor stap

  1. Plaats de draadgarde op de mixer/keukenrobot.

  2. Doe de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot. Trek de snelheidshendel naar 8 en klop tot je stijve pieken kunt maken.

  3. Voeg steeds een eetlepel suiker tegelijk toe.

  4. Klop totdat de meringue er glanzend uitziet.

  5. Voeg de witte wijnazijn en maizena toe en meng voorzichtig.

  6. Vorm met een grote lepel een pavlova op een bakplaat met bakpapier.

  7. Bak 2 uur in een oven op 100 °C. Laat de pavlova in de oven volledig afkoelen.

  8. Serveer met slagroom en vers fruit.