Moscow mule schaafijs
Een variatie op de klassieke Moscow Mule, net zo pittig en zoet, maar dubbel zo verfrissend en geserveerd over schaafijs.
Moscow mule schaafijs
Een variatie op de klassieke Moscow Mule, net zo pittig en zoet, maar dubbel zo verfrissend en geserveerd over schaafijs.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1050 ml water
250 g suiker
2 limoenen
4 cm gember
20 muntblaadjes
100 ml wodka
300 ml gemberbier
Stap voor stap
Maak de ijspucks. Giet 800 ml water in de plastic ijsvormen en laat 12-24 uur vriezen.
Maak de siroop. Doe de overige 250 ml water, basterdsuiker, sap van 2 limoenen, rasp van 1 limoen, de in juliennereepjes gesneden gember en muntblaadjes in een pan. Laat koken, zet het vuur lager en laat sudderen totdat de siroop de consistentie van ahornsiroop heeft (ongeveer 30 minuten).
Zeef het en laat het geheel afkoelen voordat je de siroop in een afsluitbare fles giet. Bewaar in de koelkast.
Laat de ijspucks bij kamertemperatuur lichtjes ontdooien (temperen) tot de buitenkant van de puck mooi glanst. Plaats de puck in het ijsschaafaccessoire van de KitchenAid, zet de snelheid op 10 en schaaf het ijs in een serveerglas.
Verdeel de wodka over de 2 glazen en voeg de helft van het gemberbier toe. Roer met een vork.
Schaaf een tweede puck ijs in het glas. Besprenkel met het overige gemberbier totdat het glas bijna vol is. Sprenkel er naar smaak wat siroop overheen.
Bestrooi met wat muntblaadjes, verse limoen en een chilipeper.