Nacho s met pulled pork
Deze kleurrijke nacho's met pulled pork zitten boordevol smaak en zijn het ideale zomergerecht om te delen!.
Nacho s met pulled pork
Deze kleurrijke nacho's met pulled pork zitten boordevol smaak en zijn het ideale zomergerecht om te delen!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
80 g paprikapoeder
30 g lichtbruine suiker
10 g basterdsuiker
40 g zout
20 g zwarte peper
2 eetlepels uienpoeder
2 eetlepels knoflookpoeder
2 eetlepels gemalen komijn
1 eetlepel cayennepeper
1 kg hals- of schouderkarbonade
150 g tortillachips
80 g lente-uitjes
1 eetlepel gesneden koriander
1 rode ui
50 g zure room
1 avocado, gesneden
1 jalapeñopeper, gesneden
Stap voor stap
Zo maak je het kruidenmengsel voor de pulled pork: meng het paprikapoeder, de lichtbruine suiker, de basterdsuiker, het zout, de zwarte peper, het uienpoeder, het knoflookpoeder, de gemalen komijn en de cayennepeper in een kom.
Wrijf het mengsel over de hals- of schouderkarbonade. Leg in een ovenschaal en bak het vlees ongeveer 3 uur in een voorverwarmde oven van 135°C tot het vlees een inwendige temperatuur van 70°C heeft bereikt. Haal het vlees uit de oven. Zet het vleessap aan de kant. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en plaats opnieuw in de oven. Bak nog 2 uur tot het vlees een inwendige temperatuur van 90°C heeft bereikt. Haal het uit de oven en laat 1 uur rusten.
Doe het vlees in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de menghaak. Meng op snelheid 1 tot het varkensvlees is geraspt. Voeg het vleessap toe (of vervang dit door wat barbecuesaus).
Leg de tortillachips op het bord. Snijd de lente-uitjes in plakjes en strooi ze over de chips. Voeg fijngesneden koriander, rode ui, zure room, avocadoplakjes en gesneden jalapeñopeper toe. Verdeel de pulled pork over de chips. Je kunt het overgebleven vlees 3 dagen in de koelkast bewaren of tot 6 maanden in de vriezer.