Oranje pompoensoep met gember
Geef je pompoensoep een beetje pit om de koude winterdagen een vleugje warmte te geven.
Oranje pompoensoep met gember
Geef je pompoensoep een beetje pit om de koude winterdagen een vleugje warmte te geven.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 uien
230 g pompoen, geschild
2 eetlepels olijfolie
2 cm gember
1 teentje knoflook
1/2 chilipeper
1 oranje
1 l groentebouillon
Stap voor stap
Schil de uien en de pompoen en hak grof. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de gehakte groenten toe. Laat 10 minuten fruiten.
Snijd de gember in dunne reepjes, pel het knoflookteentje en pers de sinaasappel uit. Voeg de gember, het knoflookteentje, het sinaasappelsap, de chilipeper en de groentebouillon toe aan het mengsel in de pan. Doe het deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes koken totdat de pompoen zacht is.
Doe de soep in de kan van de K400 blender. Meng soep om te beginnen op snelheid 1 en ga stapsgewijs naar snelheid 5 totdat de soep fluweelzacht is.
Maak af met verse salie en croutons. Serveer de soep in een uitgeholde, geroosterde pompoen.