Overnight pizza
Laat dit pizzadeeg rusten terwijl je slaapt en laat je verbluffen door de smaak- en textuurverbetering van dit nachtelijke kunstwerk.
Overnight pizza
Laat dit pizzadeeg rusten terwijl je slaapt en laat je verbluffen door de smaak- en textuurverbetering van dit nachtelijke kunstwerk.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
125 ml water, kamertemperatuur
2 eetlepels olijfolie
235 g tarwebloem
3 g droge instant gist
7 g zout
5 g suiker
1 eetlepels olijfolie om in te strijken
2 eetlepels tomatensaus
30 g geraspte kaas
6-8 sneetjes mozzarella
Stap voor stap
Met dit recept maak je 1 pizza.
Bevestig de deegschijf op je KitchenAid Foodprocessor. Doe lauw water en de helft van de olijfolie in de kan van de foodprocessor. Voeg de bloem, de gist, het zout en de suiker toe. Zet de KitchenAid Foodprocessor op snelheid 1 en meng de ingrediënten. Verhoog de snelheid naar 2 en kneed ongeveer 5 minuten tot het deeg glad en elastisch is. Verwijder het deeg uit de foodprocessor en doe het in een kom die is ingesmeerd met olie. Dek de kom af met plastic folie en zet deze 24 uur in de koelkast.
Haal het deeg uit de kom en legt het op een ruim met bloem bestoven oppervlak. Vorm een bal, dek deze af met een schone theedoek en laat het deeg 30 minuten rusten.
Druk het pizzadeeg omlaag en pak het op. Smeer je handen in met olie en leg het deeg eroverheen. Trek het deeg voorzichtig met beide handen naar buiten en geef het een zetje zodat het deeg ronddraait en tegelijkertijd wordt opgerekt. Pak nu een rand van het deeg en laat de rest recht naar beneden hangen. Knijp in de rand van het deeg terwijl je dit draait in je handen. Terwijl je draait, zou het deeg moeten oprekken tot een grote, dunne cirkel. Deeg oprekken vergt enige oefening, dus geef het niet op. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met olijfolie. Verdeel tomatensaus gelijkmatig over het deeg en laat de rand vrij voor de korst. Strooi geraspte kaas over de saus, gevolgd door de plakjes mozzarella. Plaats de pizza in een voorverwarmde oven van 240 °C en bak hem 9-10 minuten of totdat de korst goudbruin is en de kaas borrelt.
Serveertip: serveer met rucola, prosciutto en Mozzarella di Bufala.