Pannenkoeken gevuld met hazelnootspread
De ultieme verwennerij? Pannenkoeken gevuld met hazelnootspread!
Pannenkoeken gevuld met hazelnootspread
De ultieme verwennerij? Pannenkoeken gevuld met hazelnootspread!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
90 g hazelnoten
4 eetlepels neutrale olie
1/4 theelepel zout (voor hazelnootspread)
1/2 eetlepel poedersuiker
175 g melkchocolade, gesmolten
1/2 eetlepel cacaopoeder
120 g bloem
theelepel 1,5 bakpoeder
2 tablespoons caster sugar
1/8 theelepel zout (voor pannenkoekbeslag)
1/2 ei
120 ml melk
2 eetlepels boter, om de pan mee in te vetten
Stap voor stap
Doe de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Laat alles afkoelen en verwijder de losse velletjes.
Doe de hazelnoten in de kan van de KitchenAid K400 blender en mix op snelheid 5 tot de noten zijn verwerkt tot een pasta. Schraap omlaag langs de zijkant om ervoor te zorgen dat alle noten worden meegenomen.
Voeg olie, zout en poedersuiker toe. Mix op snelheid 5 gedurende 2 minuten.
Voeg de gesmolten chocolade toe en mix op snelheid 5 tot het mengsel helemaal glad is. Voeg vervolgens het cacaopoeder toe en meng het erdoor.
Doe de hazelnootspread in een spuitzak met een middelgrote ronde spuitmond en laat afkoelen.
Doe de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker, het zout, het ei en de melk in de kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 4 tot je een glad, dik beslag hebt.
Verhit wat boter in een pannenkoekpan op middelhoog vuur.
Doe een halve lepel pannenkoekbeslag in de pan. Bak 90 seconden totdat de pannenkoek half gaar is.
Spuit wat hazelnootspread in het midden van de pannenkoek. Bedek de spread met wat meer pannenkoekbeslag.
Draai de pannenkoek om en bak nog 3 minuten of tot beide kanten goudbruin zijn.