Panzanella van venkel tomaat komkommer en brood
Panzanella van venkel tomaat komkommer en brood
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g tomaten voor de salade
1/2 komkommer
1/2 venkel
50 g basilicumblaadjes
100 g brood
4 eetlepels extra vergine olijfolie
4 eetlepels witte wijnazijn
1/2 theelepel zeezout
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
Stap voor stap
Snijd het brood in grote blokjes (2,5 cm) en laat een half uur drogen in de oven op 120°C, met de ventilator aan.
Was de venkel, tomaten en komkommer zorgvuldig en hak ze in grote stukken die in de opening van het foodprocessorhulpstuk passen.
Plaats de blokjesschijf met mes op het foodprocessorhulpstuk en bevestig deze aan je KitchenAid keukenrobot. Zet een kom onder het hulpstuk.
Zet de keukenrobot op snelheid 3 en voeg alle groenten stuk voor stuk toe. Duw ze voorzichtig naar beneden met de wisser.
Meng in een middelgrote kom 4 eetlepels olie, 4 eetlepels azijn, 1/2 eetlepel zeezout en versgemalen zwarte peper. Klop met een vork tot het zout is opgelost.
Voeg de blokjes brood toe aan de groente, net als de hele basilicumblaadjes, en druppel de dressing erover terwijl je alles goed mengt. Laat de salade ten minste 15 minuten staan alvorens deze te serveren.
Stukjes mozzarella en een eetlepel kappertjes maken deze heerlijk frisse salade compleet