Pasta nero
Ga op zoek naar zwarte pasta ofwel 'nero di seppio'. Deze vind je bijvoorbeeld in je plaatselijke Italiaanse delicatessenwinkel of bij een goed gesorteerde viskraam. Nu kun je deze intens smakelijke pasta gaan maken.
Pasta nero
Ga op zoek naar zwarte pasta ofwel 'nero di seppio'. Deze vind je bijvoorbeeld in je plaatselijke Italiaanse delicatessenwinkel of bij een goed gesorteerde viskraam. Nu kun je deze intens smakelijke pasta gaan maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g Bloem
200 g griesmeel
1/2 theelepels zout
4 eieren
1 eierdooier
8 g nero di seppia (pasta met culinaire inktvisinkt)
Stap voor stap
Doe de bloem, het griesmeel en zout in de kom van de mixer met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 tot alles is gemengd.
Voeg de eieren, eidooier en nero di seppia toe aan de kom. Vervang de platte menghaak door de kneedhaak. Zet de mixer op snelheid 2 en kneed totdat een glad deeg ontstaat. Bedek de kom met huishoudfolie en laat deze 30 minuten rusten in de koelkast.
Plaats de KitchenAid Pastaroller op de mixer. Draai de afstelknop naar 1. Verdeel het deeg in 8 stukken en druk elk stuk plat. Zet de mixer op snelheid 2. Haal het geplette deeg door de rollers om het te kneden. Besprenkel de lapjes deeg licht met bloem. Bevestig de spaghettisnijder en voer de deegvellen erdoor om de noedels te snijden.
Laat de verse pasta 5 minuten lang koken in kokend water met veel zout.