Pasteis de nata
Dit speciale gebak uit Portugal heeft een krokante bladerdeegbodem en een zoete sausvulling.
Pasteis de nata
Dit speciale gebak uit Portugal heeft een krokante bladerdeegbodem en een zoete sausvulling.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
240 ml water
340 g basterdsuiker
1 theelepel kaneelpoeder
60 g bloem
500 ml melk
8 eierdooiers
300 g bladerdeeg
Stap voor stap
Dit recept is voor 12 pastéis de nata.
Doe het water, de basterdsuiker, kaneel en rasp van 1 citroen in een kleine steelpan. Laat het mengsel 15 minuten zachtjes pruttelen. Zeef en zet apart.
Doe de bloem en 100 ml melk in een kleine steelpan, verwarm het mengsel op middelhoog vuur en blijf roeren. Wacht totdat het mengsel dikker is geworden voordat je meer melk toevoegt. Herhaal dit totdat alle melk erin is opgenomen.
Doe het dikke melkmengsel in de kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 1 en schenk de kaneelsiroop en de eierdooiers er langzaam bij.
Rol het bladerdeeg uit in een rechthoek en rol het op tot een staaf. Snijd de staaf in 12 schijfjes.
Druk het deeg met je vingers in een muffinvorm. Vul elk gebakje tot 3/4 met de saus.
Bak de pastéis 15 minuten op 250°C totdat de korst goudbruin is en de vulling aan de buitenkant gestold is, maar in het midden nog een beetje zacht is.