Perfecte pizzadeeg
Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!
Perfecte pizzadeeg
Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g bloem (type 00)
3 tbsp olijfolie
3,5 g instant gist
1 theelepel suiker
3/4 theelepel zout
300 ml warm water
200 g mozzarella (met laag vochtgehalte)
150 g tomatensaus
10 blaadjes basilicum
Stap voor stap
Giet warm water in de kom van de mixer/keukenrobot. Strooi de gist in het water. Meng met een vork tot de gist is opgelost en schuimt.
Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot. Voeg de rest van de ingrediënten toe in de kom. Mix gedurende 1 minuut op snelheid 2 tot het geheel een kleverig deeg vormt.
Zet de mixer op snelheid 2 en kneed 8 minuten. Het deeg moet glad en sponzig zijn. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Vorm elk stuk tot een bal door voorzichtig het midden omhoog te duwen en de onderkant dicht te knijpen. Leg op een met bloem bestoven oppervlak en dep met wat olijfolie. Bedek met een vochtige theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen.
Pak het deeg op en drapeer het voorzichtig over de knokkels van beide handen. Draai het deeg rond, zodat de zwaartekracht het tot een cirkel uitrekt. Rek het deeg verder uit op het oppervlak en maak kuiltjes met je vingertoppen op 1 cm van de buitenrand.
Verdeel de tomatensaus tot aan de rand en bestrijk de randen van de pizza met wat olijfolie. Bak 10 minuten op 200 °C. Garneer de pizza met mozzarella en basilicum en bak nog eens 10 minuten.