Skip the navigation

Pistachepesto

KitchenAid Chef

Een smaragdgroene, nootachtige saus, gemaakt van voornamelijk pistachenoten en peterselie, gekenmerkt door frisse citrustonen en pittige Parmezaanse kaas.

PISTACHIO PESTO

Pistachepesto

KitchenAid Chef

Een smaragdgroene, nootachtige saus, gemaakt van voornamelijk pistachenoten en peterselie, gekenmerkt door frisse citrustonen en pittige Parmezaanse kaas.

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
10min
Totaal
10min
Serveren
8
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

150 g gepelde rauwe pistachenoten

35 g peterselieblaadjes

2 teentje knoflook

1 theelepels fijn zeezout

1 theelepels versgemalen peper

180 ml extra vierge olijfolie

3 eetlepels versgeperst citroensap

60 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt

Stap voor stap

  1. Doe de pistachenoten in de blender en pulseer ongeveer 10 seconden tot je de structuur van grof zand hebt.

  2. Voeg de peterselieblaadjes en zachte steeltjes, teentjes knoflook, zout, peper, citroensap, Parmezaanse kaas en olijfolie toe. Meng op snelheid 2 totdat alles glad is, ongeveer 20 tot 30 seconden. Doe het mengsel in een serveerkom om het onmiddellijk te gebruiken, of in een bakje met een goed passend deksel om het te bewaren totdat je het serveert.

  3. Tip: haal de pesto 30 minuten voor het serveren uit de koelkast. De pesto kan maximaal een week worden bewaard in de koelkast of maximaal 1 maand in de vriezer.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.