Pistachepesto
Een smaragdgroene, nootachtige saus, gemaakt van voornamelijk pistachenoten en peterselie, gekenmerkt door frisse citrustonen en pittige Parmezaanse kaas.
Pistachepesto
Een smaragdgroene, nootachtige saus, gemaakt van voornamelijk pistachenoten en peterselie, gekenmerkt door frisse citrustonen en pittige Parmezaanse kaas.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g gepelde rauwe pistachenoten
35 g peterselieblaadjes
2 teentje knoflook
1 theelepels fijn zeezout
1 theelepels versgemalen peper
180 ml extra vierge olijfolie
3 eetlepels versgeperst citroensap
60 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
Stap voor stap
Doe de pistachenoten in de blender en pulseer ongeveer 10 seconden tot je de structuur van grof zand hebt.
Voeg de peterselieblaadjes en zachte steeltjes, teentjes knoflook, zout, peper, citroensap, Parmezaanse kaas en olijfolie toe. Meng op snelheid 2 totdat alles glad is, ongeveer 20 tot 30 seconden. Doe het mengsel in een serveerkom om het onmiddellijk te gebruiken, of in een bakje met een goed passend deksel om het te bewaren totdat je het serveert.
Tip: haal de pesto 30 minuten voor het serveren uit de koelkast. De pesto kan maximaal een week worden bewaard in de koelkast of maximaal 1 maand in de vriezer.